Externalizare raportari de mediu | Raportări de mediu

  • Externalizare raportari mediu
  • dosare-raportari-mediu

Externalizare raportari de mediu

Raportarile si normele specifice protectiei mediului sunt inca un subiect necunoscut multor agenti economici. Legislatia stufoasa nu este usor de aplicat si de inteles pentru o persoana care nu este un specialist in domeniu. La fel ca in multe alte domenii cum ar fi contabilitatea, SSM, resurse umane, a aparut necesitatea externalizarii acestor servicii catre o firma specializata.

Ateco ofera servicii de mediu si consultanta de mediu in domeniul legislatiei protectiei mediului si vine in intampinarea necesitatilor firmei dumneavoastra pentru externalizarea serviciilor de mediu.

Conform Legii 211/2011 – Art. 22 – este obligatoriu ca orice agent economic (indiferent de cantitatea de deseuri pe care o produce) sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane (adica unei firme de Consultanta de mediu).

ATECO realizeaza pentru dumneavoastra toate Raportarile catre Agentia pentru Protectia Mediului, FOND de MEDIU pentru: deseuri, deseuri din ambalaje, substante toxice si periculoase, ulei uzat, Compusi Organici Volatili, cantitatile totale de poluanti rezultati in apa si aer.

Externalizarea serviciilor catre o firma specializata se face pe baza unui contract de prestari servicii agreat de ambele parti prin intermediul caruia Prestatorul intocmeste si depune documentele necesare in vederea conformarii cu legislatia in vigoare. Externalizarea serviciilor de mediu va avea ca rezultat nu numai economisirea de resurse importante ale companiei dumneavoastra ci va asigura cresterea performantei de mediu, reducand astfel riscurile de accidente si amenzi. Un avantaj major al externalizarii activitatii de mediu, ar fi ca firma la care apelati are ca activitate de baza prestarea de servicii de mediu, astfel aveti certitudinea ca va lasati pe mainile unor profesionisti si de asemenea, firma de consultanta este in permanenta la curent cu modificarile legislative si isi adapteaza corespunzator serviciile.