Viza anuala autorizatie de mediu

Viza anuala autorizatie de mediu

Conform Legii nr. 219/2019 pentru modificarea si completarea art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului, autorizatia de mediu si autorizatia integrata de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada in care beneficiarul obtine viza anuala.
Valabilitatea autorizatiilor de mediu care sunt emise la data intrarii in vigoare a prezentei legi se poate modifica la cererea titularilor, in sensul mentinerii valabilitatii acestor acte de reglementare pe toata perioada in care titularul obtine viza anuala.
In cazul operatorilor economici care solicita modificarea valabilitatii autorizatiilor sau a autorizatiilor integrate de mediu, acestia nu vor solicita si nu vor parcurge procedura de obtinere a unei noi autorizatii sau, respectiv, a autorizatiei integrate de mediu.

Obligația obținerii vizei anuale

Obtinerea vizei anuale este obligatorie pentru autorizatiile de mediu emise la data intrarii in vigoare a prezentei legi dar si pentru cele emise ulterior.

Care este scopul aplicării vizei anuale?

Scopul aplicarii vizei anuale este acela de a confirma faptul ca titularul desfasoara activitatea in aceleasi conditii pentru care a fost emisa autorizatia de mediu sau autorizatia integrata de mediu si ca nu au intervenit modificari care sa afecteze conditiile stabilite prin actele de reglementare.

documentatii-mediu-raportari

Cine aplică viza anuală?

Viza anuala se aplica de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si respectiv, Administratia Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii» pentru autorizatiile de mediu si autorizatiile integrate de mediu care intra in sfera de competenta a acestora.
Viza anuala pentru autorizatiile de mediu si autorizatiile integrate de mediu care nu intra in sfera de competenta a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Administratiei Rezervatiei Biosferei «Delta Dunarii» se aplica de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului sau se deleaga de catre aceasta catre autoritatile competente pentru protectia mediului.

Tarif perceput pentru aplicarea vizei

Aplicarea vizei anuale se tarifeaza conform prevederilor legale in vigoare, iar cuantumul acestui tarif se stabileste prin ordin al autoritatii publice centrale pentru protectia mediului.

Mențiune
In cazul in care titularul nu solicita modificarea valabilitatii autorizatiei de mediu, acesta este obligat ca, inainte cu cel putin 6 luni de la expirarea valabilitatii actului de reglementare, sa solicite emiterea unei noi autorizatii in termenele prevazute de legislatia in vigoare, chiar daca pe parcursul termenului de valabilitate a obtinut viza anuala.

sigla autorizatiedemediu.ro

COMMENTS

Comments are closed.